Te druk, geen tijd voor … Echt Waar?

We hebben het te druk. We hebben geen tijd voor zus en zo. Maar, is dit wel waar?

Ik vind het hebben van geen tijd hebben juist heerlijk. Geen tijd betekent dat ik veel tijd heb, tijd met een waarde!

Geen tijd betekent dat ik tijd heb (gemaakt) voor conversaties, sport, werk, kinderen, eten, de schoolgemeenschap, vrijwilligerswerk en meer.

Je moet het alleen weten te waarderen en in te vullen met dingen die in je persoonlijk verhaal passen. Tijd heeft namelijk een hoge waarde. Het bevat namelijk dingen en activiteiten die relevant zijn, die er toe doen.

In verhalen is er zelden tijd over. Behalve in Eline Vere, maar ook daar schijn bedriegd. In Eline Vere wordt het vermoedelijke niets doen ingevuld met langdurige conversatie, het verspreiden van lokale informatie, nieuws en roddels.

Theodore Zeldin heeft waarschijnlijk gelijk als hij zegt dat we in deze tijd van nieuwe communicatiemiddelen steeds minder tijd hebben om te communiceren. Maar minder gesprekstijd geeft blijkbaar wel meer tijd om dingen te doen en te bereiken. Is dat slechter? Ik denk het niet. Het is gewoon anders. Het is een verandering in hoe we onze tijd invullen.  

Helaas weerhoudt het dualistisch denken ons ervan om deze verandering genoeg te waarderen. Dat is jammer want (ingevulde) tijd is van een hogere waarde dan geld.

Een heel fijne drukke dag gewenst 🙂

Advertisements